Beograd

Otac ošamario vaspitačicu na vratima sobe sa djecom

  • 27.11.2019. 19:36

Kada je jedan od roditelja napao vaspitačicu koja mu čuva dijete u vrtiću "Oraščić" na Vidikovačkom vijencu u Rakovici, napadnuta žena je ostala u šoku. Žena, koja inače ima skoro četrdesetogodišnje iskustvo, dobila je šamar, potvrdila je za Telegraf.rs direktorka ustanove, Radmila Aranđelović.

- Otac djeteta napao je vaspitačicu na vratima sobe u kojoj su bila djeca - rekli su za Telegraf iz vrtića.

Incident se desio 12. novembra, navodno poslije rasprave oca djeteta i vaspitačice, jer je dijete ostalo duže u vrtiću, nego što je to ranije dogovoreno. Posle incidenta, pozvana je i policija i napadač je priveden.

Prema navodima direktorke, ustanova je preduzela sve korake predviđene zakonom i obavestila nadležne institucije. Ona je prethodno za beogradske medije izjavila da je od incidenta vaspitačica na bolovanju.

Vaspitačica se i putem svog Fejsbuk profila i u jednoj specijalizovanoj Fejsbuk grupi obratila za pomoć i savjet napisavši šta joj se desilo.

Dijete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko.

- Dijete je, naravno, dobrodošlo, a predškolski program je obavezan. Već sutradan otac nije doveo mališana. Imali smo neku prepisku, a na njemu je da odluči šta je u najboljem interesu njegovog djeteta - istakla je ranije direktorka PU "Rakovica".

"Tukao me je na poslu roditelj jer mu dijete nije primljeno na ceo dan nego na šest sati, vaspitač sam sa 37 godina radnog staža, molim za pomoć", napisala je napadnuta vaspitacica na društvenim mrežama.

U Sekretarijatu za obrazovanje i dječju zaštitu kažu da su obaviješteni o incidentu istog dana kada se dogodio. Gradski sekretar Slavko Gak kaže za Tanjug da se vaspitači u Beogradu bave jednim od najodgovornijih poslova u gradu i da nema nikakvog opravdanja za nasilje nad njima.

- Zaposleni u predškolskim ustanovama će uvijek u ovakvim situacijama dobiti moju podrsku. U beogradskim vrticima bezbjednost djece je prioritet, ali i bezbjednost onih koji o njima brinu i neprihvatljivo je da se bilo ko na taj način ponaša. Slučaj je prijavljen policiji i vjerujemo da će nadležni organi uraditi svoj deo posla, a nasilnik biti najstrože kažnjen - rekao je Gak.

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije osudio je napad nad vaspitno-obrazovnom radnicom, i to na radnom mjestu u prisustvu djece.

Pročitajte još:

Poznat identitet osobe čiji su skeletni ostaci pronađeni u šumi kod Banjaluke

Prije nekoliko godina izgubila muža, u zemljotresu kćerku, a onda je srce prestalo da joj kuca od tuge

Dijana i Anja su bile toliko gladne da su jele tapete: Majka je novac trošila na alkohol

Detalji svirepog ubistva u Banjaluci: Rade Drljača imao pomagače

Arkanov sin potkačio braću i sestre: Veljko me imitira!

Emilija ipak nije pronađena, lociran samo telefon

Ovo je vođa narko grupe: Proizvođač organske hrane, gajio marihuanu

Istraga utvrdila ko je spojio lažnu Ruskinju i Štrahea

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина