Presuda

Otac monstrum jednomjesečnog sina pretukao nasmrt jer je plakao

  • Извор: Курир
  • 17.09.2021. 17:22

Mišel Tot (31) koji je je 25. juna prošle godine nasmrt pretukao jednomjesečnog sina u porodičnoj kući u Vršcu pravosnažno je odlukom Apelacionog suda u Beogradu osuđen na 18 godina zatvora.

"Okrivljeni Mišel Tot je oglašen krivim što je od početka juna mjeseca do 25. juna 2020. godine u više navrata primjenom nasilja ugrozio tjelesni integritet maloljetnog člana svoje porodice usljed čega je nastupila smrt njegovog sina rođenog 3. maja 2020. godine", navodi se u presudi suda na koju se Mišel Tot žalio.

Podsjetimo, Tot je tokom suđenja priznao da mu je smetalo kad beba plače i da je djetetu udarao šamare.

Kobnog 25. juna prošle godine, udario je dječaka dva puta, a beba više nije plakala. Odveli su ga kod ljekara koji su primijetili hematom na glavi i obavijestili policiju. Otac je odmah uhapšen, a beba je preminula 7. avgusta, prenosi "Kurir".

Apelacioni sud u Beogradu u svojoj odluci naveo je da je sud dobro u dijelu odluke o kazni cijenio i olakšavajuće okolnosti odnosno činjenicu da je Tot bio u stanju smanjene uračunljvosti, ali ne bitno, kao i da nije osuđivan.

"Kao otežavajuće okolnosti sud je cijenio činjenicu da je njegov maloljetni sin u vrijeme izvršenja djela imao napunjenih mjesec dana starosti i da u tom izrastu nije bio u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi, potom vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje od strane okrivljenog ni majci djeteta T.M, ali ni njenoj majci N.M. da zaštite maloljetno dijete, pa ja pravilno postupio kad je okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina nalazeći da je ista nužna za ostvarivanje svrhe kažnjavanja", naveo je Apelacioni sud u svojoj odluci.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.