U Trebinju odahnuli

Otac koji je držao djecu kao taoce predat Tužilaštvu

  • 05.06.2018. 19:45

Tridesetjednogodišnji Trebinjac Miroslav Milišić koji je juče prijetio da će ubiti sebe zajedno sa svoje dvoje maloljetne djece, nakon 24 časa policijske obrade predat je trebinjskom Tužilaštvu. Pritvor još nije određen, nezvanično Milišić je zatražio advokatsku pomoć. Policija ga tereti za tri krivična djela.

"Počinjena krivična djela su izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici i porodičnoj zajednici", istakao je Đorđe Avdalović, Načelnik odjeljenja za opšti kriminalitet u PU Trebinje. 

"Uz izvještaj je osumnjičeni predat Okružnom tužilaštvu u Trebinju. Trenutno je završeno saslušanje osumnjičenog od strane postupajućeg tužioca tako da će u naredna 24 sata se izjasniti tužilac da li postoje zakonski razlozi za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora", istakao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje.

Poslije pregleda na pedijatriji u trebinjskoj Bolnici dvoje maloljetne dijece koje je otac juče držao kao taoce pušteni su kući. Direktor Centra za socijalni rad Trebinje Aleksandar Koprivica kaže da su njegovi radnici u stalnom kontaktu s djecom i majkom te da rade sve što je u njihovoj moći. Koprivica nije želio pred kameru ali jeste trebinjski psihijatar iz Centra za mentalno zdravlje. Doktor Zoran Radović kaže da ga je jučerašnja drama iznenadila te da će najviše ispaštati djeca.

"S obzirom da se radi o djeci od devet, deset godina to je neki prvi pubertetski period možemo se samo nadati da neće ništa da ostane, rano je sada govoriti da li to može kasnije da ostavi neke posledice, a može i te kako, ali djeca su sada u nekoj vrsti šoka u nekoj vrsti stresne situacije", istakao je Radović. 

Stresna situacija juče je bila za sve koji žive u najbrojnijem trebinjskom naselju Gorica. Talačka kriza trajala je punih pet sati. Danas ulice skoro puste.

Jučerašnja talačka kriza i prava drama i danas je glavna tema u Trebinju pogotovo ovdje u naselju Gorica. Prve komšije Miroslava Milišića kažu da su u šoku i da pred kameru ne žele. 

Iza kamere komšije kažu da je Milišić često tukao suprugu, a to nam je potvđeno i u policiji.   


 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм