Savladani nasilnici iz Tuzle

Otac i sin napali policajce, pa na njih pustili psa

21:57, 03.05.2019.
Thumbnail
Prilikom intervencije u naselju Krojčica u Tuzli fizički su napadnuta dvojica službenika MUP Tuzlanskog kantona. Kako navodi Tuzlanski na policajce su nasrnuli otac i sin, a zatim su na njih pustili i psa. Policijski službenici su se odbranili suzavcem.

Operativni centar MUP Tuzlanskog kantona 1. maja oko 21 čas zaprimio je  prijavu od  M. I. nastanjenog u ulici Srebrenička i prijavio osobe koje su ga uznemiravale i izazivale na svađu.

Izlaskom na lice mjesta službenici PS Zapad ustanovili su da je došlo do narušavanja javnog reda i mira koje je drskim ponašanjem izazvao Dž. Z. koji je nakon svađe i fizički napao prijavitelja M.I. i njegovog oca.

Postupajući po službenoj dužnosti i dolaskom na lice mjesta dvojica službenika PS Zapad takođe bivaju napadnuti od strane dvadesetosmogodišnjeg M.Z. nakon čega je on uhapšen.

"Nakon što su policajci stavili pod kontrolu osobu incijala M.Z. njegov otac Dž. Z. upućuje prijetnje i psovke službenicima MUP na koje fizički nasrće te im sa nekoliko udaraca nanosi lakše tjelesne povrede. Takođe, Dž. Z. je na policajce iz svog dvorišta pustio sa lanca i psa nakon čega jedan od službenika MUP bio prinuđen da koristi suzavac kako bi se odbranio," navoedeno je u saopštenju policije.

U napadu na službenike MUP Dž. Z. je koristio i drvenu letvu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, dok će sve potrebne daljnje mjere i radnje poduzeti službenici OKP PU Tuzla.

(Tuzlanski)