Iznajmio smještaj

Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu se krio u apartmanu u Gradišci

  • Извор: Глас Српске
  • 09.09.2021. 12:16

Sarajlija Naser Abazi (20) koji je osumnjičen za ubistvo Erduana Abazija (19) u sarajevskom naselju Buča Potok, krio se u iznajmljenom smještaju u Gradišci gdje je uhapšen, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je glavni osumnjičeni za ubistvo koje počinjeno utorak, , a policija je prehodno uhapsila rođaka žrtve Alijua Abazi (40) te V. A. (21), K. A (40), M. A. (19) i D. A. (23) dok se za jednom osobom traga.

"Po raspisanoj potrazi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, razmjenjujuci operativna saznanja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH i policijom MUP-a Republike Srpske, PU Prijedor i PU Gradiška, lociran je i na području Gradiške slobode lišen N. A.", naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da je osumnjičeni nakon izvršenja krivičnog djela je pobjegao ali je sinoć oko 22 časa lociran i uhapšen zahvaljujući dobroj saradnji i razmjeni operativnih saznanja i informacija sarajevske policije sa OSA BiH i MUP-om Republike Srpske, PU Prijedor i PU Gradiška. 

Erduan Abazi je ubijen u tuči. Tuča koja je izbila utorak oko 18 časova u blizini škole "Avdo Smailović", a prema nezvaničnim informacijama nastradali mladić uboden je u vrat. Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostvlja da mu je smrtonosna rana nanesena nožem, ali nije isključeno i da je korišten  šrafciger.