Poznato gdje je pobjegao

Osumnjičeni za ubistvo u Prijedoru na ilegalnom prelazu izašao iz BiH

  • 12.03.2021. 17:04

Zahvaljujući jatacima, osumnjičeni za brutalno ubistvo kod Prijedora Marko Momić dočepao se ilegalnog prelaza i pobjegao u Srbiju, saznaje Srpskainfo.

Momića su pomagači odvezli do granice sa Srbijom i pomogli mu da pobjegne. Pomagači su uhapšeni i tokom dana biće zatraženo njihovo pritvaranje – otkrio je izvor Srpskainfo iz istrage.

U narednim danima biće raspisana međunarodna potjernica za Momićem.

Naš izvor dodaje kako su istražioci uspjeli pronaći automobil kojim je u više navrata pregažen Mihajlo Stupar zvani Šmit, čije je beživotno tijelo pronađeno juče ujutro na obali Sane u prijedorskom naselju Raškovac.

Na automobilu su i dalje jasno vidljivi brojni krvavi tragovi, pa će biti predmet vještačenja.

Stupara su pronašli lokalni ribari, nakon čega je obaviještena policija.

Tokom uviđaja utvrđeno je da se radilo o ubistvu, a na tijelu Stupara, posebno na glavi, otkrivene su višestruke povrede.

Istragom je utvrđeno da je Šmit izudaran bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je, kako otkriva izvor Srpskainfo, počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama koje mu je odredio Sud BiH.

Momić se morao javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

Naime, Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина