Uhapšeni u akciji "Klub dva"

Osumnjičeni za preprodaju droge predati tužilaštvu

09:36, 18.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Osam osoba uhapšenih u akciji kodnog naziva "Klub dva" predato je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a tužilac će poslije saslušanja da donese odluku da li će im biti predložen pritvor.

Policija je juče u pretresima na širem području Banjaluke, obavljenim u sklopu akcije kodnog naziva "Klub dva", oduzela više od šest kilograma droge. 

"Izvršeni su preteresi na 15 lokacija na širem području Banjaluke i oduzeto je oko četiri kilograma hašiša, oko dva kilograma skanka, 4,47 grama kokaina, šest tableta ekstazija i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela", rekla je ranije portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović. 

Thumbnail

Devet lica uhapšeno je u akciji koju su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva. 

"Ove aktivnosti su usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila prometom droge na području Banjaluke i zelenaštvom", rekla je Miljanovićeva, pojasnivši da se jedno od devet uhapšenih lica bavilo zelenaštvom. 

Iz Okružnog javnog tužilaštva je saopšteno da su u njihove prostorije sprovedeni Ozren Savić, Draško Romić, Dušan Babić, Stefan Pavlović, Aleksandar Savić, Igor Radošević, Darko Vrančić i Marko Mihajlović. Ognjen Savić, koji je bio među uhapšenima, pušten je na slobodu.