Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Osumnjičeni za napad na policajca pušteni da se brane sa slobode

  • 28.12.2018. 13:47

"Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 27.12.2018. godine nakon obavljene kriminalističke obrade, od strane PU Banjaluka, dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenih  lica Milošević Brane, rođen 1959.godine iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 1. i krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2 KZRS i Šljivić Rade, rođen 1977. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. KZRS", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

"Osumnjičena lica su dana 25.12.2018.godine, oko 11,45 časova u Banja Luci na prostoru parka „Petar Kočić“ počinili navedena krivična djela na štetu  policijskih službenika PS Banja Luka-Centar J.M. i P.S.. Osumnjičena lica su sprovedena  radi ispitivanja  u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.Postupajući tužilac donio je naredbu o sprovođenju istrage  te je ispitao  osumnjičena lica na okolnosti počinjenog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

"Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca, osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, jer nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Pomenutim izvještajem  obuhvaćena su i lica : T.R., P.P., Z.B. svi iz Banja Luke, K.M. iz Gradiške i nn izvršioci. Dalji tok istrage nastaviće se u  skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske", navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.