Beograd

Osumnjičeni za krađu testova podnio žalbu sudu

  • 19.06.2019. 21:51

I. S., koji se sumnjči za krađu testova iz matematike, i njegov branilac podnijeli večeras žalbu na rješenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora.   

Saslušanje I. S. u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak.

Prema rješenju o zadržavanju, I. S. je izvršio krivično djelo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim djelom oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet, gdje je test uslikao telefonom, a potom je taj primjerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, riješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć aplikacije „Vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.