Osumnjičen za silovanje djevojke s posebnim potrebama iz Banjaluke

  • 16.12.2019. 18:05

Šokantan slučaj dogodio se u noći između petka i subote u Glamoču kada je V. A. (43) silovao 19-godišnjakinju s posebnim potrebama, prenose mediji.

Kako je potvrđeno za "Avaz" iz MUP-a Livanjskog kantona, policija je o ovom događaju obaviještena u subotu u 13 sati, a V. A. je u večernjim satima pronađen i uhapšen.

“Postoji osnovana sumnja da je V. A., rođen u Mrkonjić Gradu, a nastanjen u Glamoču, osobu koja je rođena 2000. godine iz Banjaluke prisilio na spolni odnos. On je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva”, kratko je kazao Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, dodavši da će sutra biti dostupno više informacija o ovom gnusnom događaju.

Kako je nezvanično potvrđeno, nesretna djevojka već nekoliko dana boravi kod rodbine u Glamoču, gdje je i upoznala V. A., s kojim je u petak naveče otišla njegovoj kući, gdje ju je on silovao.

Slučaj je razotkriven tokom subote, jer je djevojka krvarila i bila u vrlo teškom psihičkom stanju. Odmah nakon dojave o tome, policija je u slučaj uključila Centar za socijalni rad, nakon čega je djevojka upućena u Kantonalnu bolnicu Livno, gdje je ginekološki pregledana.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић