Sproveden u Republičko javno tužilaštvo

Osumnjičen za iznudu pa prijetio tužiocu: Uhapšen Goran Nović

  • 10.07.2019. 19:10

Uhapšeni Goran Nović iz Dervente osumnjičen da je prijetio tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, uz izvještaj je sproveden u Republičko javno tužilaštvo. 

Kako ATV nezvanično saznaje, Nović je prijetio po život tužiocu Nataši Božičković, koja radi na predmetu koji se protiv njega već vodi. Na kriminalističkoj obradi u MUP-u Republike Srpske je, kako saznajemo, u potpunosti priznao da je izvršio krivično djelo.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, Novića su uhapsili pod nadzorom  Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanig kriminala.  Pretresli su i nekoliko lokacija na području Dervente i izuzeli predmete koji mogu poslužiti u dokaznom postupku.

"Lice je lišeno slobode jer je uputio jasne i ozbiljne prijetnje tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj koje se nedvojbeno dovode u vezu sa njenim poslom, odnosno poslom tužioca OJT Doboj. Ono što možemo reći je da su jučerašnjim aktivnostima izvršeni pretresi na više lokacija na području Opštine Derventa i tom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji će služiti u daljoj istrazi", kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnsoe s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Odluka republičkog javnog tužioca o eventualnom prijedlogu za njegov pritvor, javnosti će biti saopštena sutra. O eventualnom potvrđivanju prijedloga za pritvor, naknadno će odlučiti postupajući sudija.
 

Тагови: