Bileća

Osumnjičen da se predstavio kao radnik "Vodovoda" i ukrao 12.000 KM

  • 09.04.2020. 13:30

Bilećka policija je nakon godinu dana rasvijetlila tešku krađu koju je Čapljinac Dragan P.(41) počino u Bileći u jednom privatnom stanu, iz koga je ukrao 12.000 maraka.

U pitaju je pljačka starice kojoj je 18. marta prošle godine ukrao 2.000 evra i 8.000 maraka. 

On je tada na prevaru ušao u pomenuti stan, jer se starici lažno predstavio kao radnik JP "Vodovoda" Bileća, uz objašnjenje da mora da pogleda vodovodne instalacije objekta.

Na taj način je Čapljinac, koji je inače od ranije poznat kao počinilac sličnih prevara, pregledao čitav stan i pronašao i ukrao novac, da bi starica tek nakon njegovog odlaska primijetila da je opljačkana i sve prijavila policiji, koja od tada traga za ovim višestrukim prevarantom i sakuplja dokaze protiv njega.

"Policijska stanica Bileća je u srijedu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala D.P. počinilo krivično djelo Teška krađa", saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.

U Hercegovini se u posljednjih godinu dana dešavalo niz sličnih prevara, prilikom kojih su se razni huligani predstavljali kao humanitarni i socijalni radnici, radnici M:tela, ali i kao proroci i vidovnjaci, samo da bi ušli u stan i odatle nešto ukrali, a pretpostavlja se da će sada, kada su u vrijeme izolacije ljudi uglavnom kod kuća,  takvih slučajeva biti više.

Takođe se pretpostavlja da će i lopovi u ovim okolnostima biti više izverzirani u svojim lažnim pričama, pa se mogu očekivati i prevare vezane za preventivu od virusa korona, tako da se, naročito stariji građani, pozivaju na oprez.

Policijska uprava Trebinje je apelovala na sve građane da ne dozvoljavaju ulazak u stan nepoznatim licima.

Тагови: