Detalji ubistva u Sarajevu

Osumnjičen da je usmrtio suprugu, u kući pronađene bombe

  • 04.07.2021. 21:35

Zbog ubistva 34- godišnje A.K. sarajevska policija je uhapsila 35-godišnjegE.H. iz Sarajeva, a federalni mediji javljaju da je u pitanju suprug ubijene žene.

Portal "Avaz" saznaje da se E.H. sumnjiči da je suprugu usmrtio hicima iz pištolja, dok "Klix.ba" navodi da je u njegovom automobilu pronađeno oružje za koje se sumnja da je korišteno tokom izvršenja ovog zločina.

"Avaz" dodaje da su u kući pronađene i bombe.

E.H. i A.K su navodno šest godina bili u braku i imaju jedno dijete. Osumnjičeni je, prema tvrdnjama federalnih medija odranije poznat policiji.

Ranije je iz MUP-a KS saopšteno da je zločin prijavljen policiji u 17.30 sati, nakon čega je na mjesto događaja upućeno više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, ali nesrećnoj ženi nije bilo pomoći.

"Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela 'ubistvo' koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19 sati pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1986) iz Sarajeva", navela je policija u saopštenju za javnost.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.


(Avaz)

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.