Advokat potvrdio

Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić želi obnovu procesa

  • 21.10.2019. 20:54

Zoran Pantić, čija je ekstradicija iz Švajcarske u Republiku Srpsku u toku, namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo, za šta je prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora, rekao je Srni advokat Miodrag Stojanović.

"Pantić namjerava da podnese zahtjev za obnovu procesa, tvrdeći da nije učestvovao u tom ubistvu i da je to priznao pod batinama, te da traži da mu se u obnovljenom postupku omogući da kaže svoje mišljenje", rekao je Stojanović koji je danas dobio Pantićevo pismo upućeno 17. oktobra iz Švajcarske, u kojem je najavio ekstradiciju za 18. oktobar.

On u pismu moli Stojanovića da mu, kada dođe u Bijeljinu, pomogne oko pronalaska advokata, pošto ga Stojanović nakon 24 godine bijega i povratka u bijeljinski zatvor ne može braniti - jer mu je on prije 25 godina sudio, oglasio krivim za teško ubistvo i osudio na dugogodišnju kaznu zatvora.

Advokat podsjeća da je Pantić otišao na izdržavanje kazne, pobjegao iz zatvora, napustio zemlju i nestao.

Presuda Pantiću je pravosnažna, ističe Stojanović, pa će nastaviti da izdržava kaznu.

"Filmska je priča o tome kako je pobjegao, došao do Švajcarske i promijenio identitet, izigrao vlasti Švajcarske, oženio njihovu državljanku i dobio švajcarsko prezime, državljanstvo, dvije kćerke i unuče", kaže Stojanović, što je Pantić naveo u pismu.

Do 19.00 časova Pantić još nije stigao u Kazneno-popravni zavod u Bijeljini.

Zoran Pantić osuđen je za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića.

Prije 24 godine pobjegao je iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj, a ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku.