Banjaluka

Oštetili preduzeće za oko 50 hiljada maraka

  • 01.11.2018. 15:30

Službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv četiri lica čiji su inicijali L.B, D.B, N.B. i M.S. iz Banjaluke zbog sumnje da su krivičnim djelima pričinila materijalnu štetu preduzeću od oko 49.470 KM.

Lice L.B. je osumnjičeno da, u svojstvu osnivača preduzeća i odgovornog lica, prilikom fakturisanja i naplate usluga iznajmljivanja vozila pod zakup dobijeni novac nije polagalo na račun preduzeća i mimo propisa ga je podizalo sa računa, a umjesto dopune blagajne i pozajmica, koristilo ga za lične potrebe. 

Ovo lice osumnjičeno je da je od januara do septembra počinilo krivična djela povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo faslifikovanje ili uništavanje i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju. 

Lica L.B i D.B. osumnjičena su da su prodala vozila u vlasništvu preduzeća, a zauzvrat dobila dva vozila i određeni dio novca koji su zadržala za sebe. 

Lica N.B. i M.S osumnjičena su da su u martu prodala dva automobila u vlasništvu preduzeća, za šta su dobila jedan automobil i dio novca koji je za sebe zadržalo lice N.B. 

D.B. i M.S. su osumnjičeni za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, a N.B. za krivična djela samovlašće i posebni slučajevi falsifikovanje isprave. 

Policija je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela juče.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.