Beograd

Ostavio oproštajno pismo na Fejsbuku i ubio se

  • 27.06.2019. 21:23

Aleksandar Maričić (27) izvršio je samoubistvo juče oko 12 sati skokom s terase na četvrtom spratu zgrade u kojoj je živio s bratom i roditeljima.

Samoubistvo se desilo u Zorinoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo, a preminuli Maričić je prije nekoliko dana izašao iz zatvora, gdje je proveo godinu dana. Nekoliko sati prije kobnog skoka mladić je na svom Fejsbuk profilu ostavio poruku kojom se oprostio od svojih prijatelja.

Volio ljude

"Mnogo sam volio ljude, bio društven, vjerovao svima, pomagao svima oko sebe. Upoznao sam u životu mnogo dobrih i loših ljudi, ali sam previše poletio i mnogo se ku*čio u posljednje vrijeme. Sve u svemu, sam sam kriv za sve, niko drugi. Ovako sam olakšao svima oko sebe, a mogao sam da budem mnogo uspješan i svi oko mene. Zbogom, Srbijo, pamtite me po dobrom" napisao je Maričić na Fejsbuku, i to samo nekoliko minuta prije smrti.

Tijelo mladića na ulici ispred zgrade primijetili su prolaznici i odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali njemu nije bilo spasa.

"Čula sam njegovu majku kako plače. U suzama se pitala zašto je to uradio. Jadna žena, ne znam kako će to podnijeti" rekla je komšinica i dodala da je Maričić bio iz fine i dobro situirane porodice.

"S bratom je držao auto-perionicu. Bio je uvijek pozitivan, ne znam šta mu se desilo. Pa juče je sjedio u restoranu i smijao se. Sve nas je iznenadio" rekao je prijatelj, očiju crvenih od suza.

Radio u kuhinji

Drugi prijatelj je dodao da je Aleksandar bio uvijek spreman da pomogne drugima i da je bio izuzetno vrijedan.

"Znamo da je bio u zatvoru, ali ne znamo konkretno zbog čega. Ne verujem da je odgovarao za neko teže krivično delo. Mislim da mi je pominjao da se nije odazivao nekakvom sudskom pozivu. Da li je to u pitanju, nisam siguran. Znam da je u zatvoru radio u kuhinji", kaže drug.

Bizarno: Poželjeli mu sreću

Ispod oproštajne poruke, koju je Maričić napisao u posljednjim trenucima života, prijatelji su ostavili poruke, ne znajući šta on zapravo smijera. "Srećan put, brale. Njemačka?", "Sve naj i ne osvrći se", samo su neki od bizarnih komentara na profilu nesrećnog mladića.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.