Ostavio dijete (2) tri sata samo u autu jer je gledao Zvezdu, pa pokušao da se "izvuče" bizarnim objašnjenjem

  • 24.10.2020. 17:34

Slađan M. (45) iz Vranja sa prebivalištem u Novom Sadu uhapšen je preksinoć oko 22 sata pošto je policija njegovu dvogodišnju kćerku zatekla samu zaključanu u automobilu.

Policajci su otkrili da je Slađan otišao nekoliko stotina metara dalje u kladionicu, da gleda Zvezdine utakmice.

Dijete je ostalo bez nadzora u kolima skoro tri sata, a policija je ustanovila da je za njim raspisana potjernica za raniji prestup.

– Slađan je u trenutku dok je policija traga za njimo opušteno gledao utakmicu u kladionici na drugom kraju ulice, kao da u kolima nije ostavio samu djevojčicu. Policajci su bili šokirani kada su zatekli dijete bez ikakvog nadzora odrasle osobe i odmah su preko registracije automobila počeli da tragaju za vlasnikom Nadali su se da će se svakog trenutka pojaviti, ali to se nije pojavilo – priča izvor Telegrafa.

Dodaje da je Slađan pokušao da se se opravda je da je samo na kratko ostavio dijete samo, ali policija je saznala da je čitavu utakmicu odlegao u kladionici.

S druge strane su očevici događaja, bračni par iz Novog Sada, ispričali da su oni pozvali policiju vidjevši dijete bez nadzora u kolima.

– Čovjek je parkirao u centru grada i otišao na drugi kraj ulice, nekih 150 metara dalje gdje počinje pješačka zona. Supruga i ja smo primjetili da je djevojčica sama u kolima ali smo pomislili da je nakratko ostavljena – priča Novosađanin.

Dijete je, kaže, bilo sklupčano na zadnjem sjedištu auta.

– Dijete je bilo sklupčano i plakalo je. Kako je u blizini bila policijska patrola, prišli smo im i rekli da nam je čudno što je sama – priča on.

Bračni par kaže da su policaji prišli kolima i kroz prozor pitali djevojčicu gdje su joj mama i tata.

– Jecala je. Rekla je da joj je hladno. Nekako je uspjela da otključa vrata uz naše sugestija, pa ju je policajac uzeo u naručje i odnio u službeni auto da se zagrije. Kupili su joj sokić i kiflu jer je rekla da je gladna – kažu oni i dodaju da je uspjela da kaže da je “tata otišao negdje”.

– Žena i ja smo čekali da vidimo ko je taj otac koji je dvogodišnje dijete ostavio samo skoro tri sata, po mrklom mraku i hladnoći zaključano. Gospodin, kada je došao, krenuo je da otključava vrata vozača, a da nije ni pogledao zadnje sjedište da vidi gde mu je kćerka. Tada su mu prišli policajci, a mi smo otišli – kaže Novosađanin.

Slađan M. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, a djevojčica je u saradnji sa Centrom za socijalni rad vraćena majci.

– Majka se u četvrtak uveče nalazila kod kuće s bebom – kaže izvor i dodaje da se ispostavilo da je za njim bila raspisana potjernica Prekršajnog suda.

– Zadržan je do 48 sati i izrečene su mu hitne mjere: privremeno udaljenje iz stana i zabrana kontaktiranja i prilaženja djetetu – dodaje izvor.