Direktor OBA-e

Osman Mehmedagić predat u Tužilaštvo BiH

  • Извор: Кликс
  • 15.07.2021. 09:19

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić jutros u 8:00 sati predat je u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine nakon što je ispitan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je za Klix.ba potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, Mehmedagić je predat u daljnju nadležnost postupajućem tužiocu.

Pripadnici MUP-a KS su juče pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapsili Osmana Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje isprave i pranja novca.

Policija je pretresla i njegovu porodičnu kuću, a njega su zadržali u prostorijama MUP-a gdje službenici još jednom provjeravaju navode o tome da je Mehmedagić falsifikovao diplomu kojom je i konkurisao za poziciju direktora OBA-e BiH.

Međutim, ovaj put sumnjive su im i njegove transakcije prilikom kupovine dva stambena objekta u Sarajevu s obzirom na to da novac za kupovinu nije podignut s računa u banci.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм