Osnovni sud Banjaluka

Optužnica protiv vlasnice pasa koji su izujedali komšije i usmrtili Radakovića

  • 27.09.2018. 17:48

Protiv Slobodanke Bojanić (51) iz Banjaluke podignuta je optužnica zbog sumnje da je mimo zakona držala dva opasna psa „Azijata“ koji su 5. avusta prošle godine usmrtili Mlađena Radakovića.

U optužnici je detaljano opisan horor koji su preživjeli stanari Žarka Zgonjanina.

Prema optužnici Banjalučkog tužilaštva se navodi da Bojanovićeva nije obezbijedila uslove i mjere potrebne za bezbjedno držanje opasnih pasa i da je bila svjesna da njihovim držanjem suprotno odredbama, psi mogu da napadnu ljude i druge pse.

"Bojanićeva je tog dana otvorila vrata boksa u kom su se nalazili psi i pustila ih da izađu, da bi u tom trenutku oba psa izašla iz boksa, bez nadzora i zaštitne korpe na njušci. Nakon toga psi su preskočili dvorišnu ogradu, visine od oko 1,2 metra, a koja je bila preniska za bezbjedno držanje ove pasmine," navodi se u optužnici.

Psi su zatim bez povoda napali M. Z. koja je nastanjena u blizini kuće vlasnika pasa, na način da su joj prišli sa prednje strane, gdje ju je jedan pas ugrizao u predjelu lijeve lopatice, a potom drugi pas počeo da grize za isto mjesto.

"Ona je potom počela zvati pomoć i došao je njen suprug. Tada su psi napali njega na način da ga je jedan pas ugrizao za desnu šaku i podlakticu, a potom i u predjelu nadlaktice lijeve ruke, gdje mu je tom prilikom pas iskidao mišić," precizirano je u optužnici.

Psi su se potom uputili prema kući komšija, gdje su na ulici napali M. R. i njenog sina na način da su ničim izazvani počeli da ih grizu po tijelu.

"Tada je iz kuće izašao njen muž Mlađen Radaković sa namjerom da odbrani suprugu i sina od napada pasa, gdje su ga oba psa napala i grizla u predjelu vrata, lijevog ramena, desne podlaktice, grudnog koša i desnog stopala, te na taj način načinili mu višestruke  povrede," stoji u optužnici.

Kod oštećenog M. R. usljed velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i usljed ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja je došlo do naglog zatajivanja rada hronično oboljelog srca, usljed čega je umro.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина