Herceg Novi

Optužnica protiv troje Albanaca zbog ubistva policajca Milutina Lekovića

  • 02.06.2020. 17:12

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv troje državljana Albanije, Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine u Herceg Novom.

Iskazi svjedoka saslušanih u istrazi opovrgli su, kako pišu mediji, odbranu Hasanaja koji su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nisu ni imali pištolj. Po svemu sudeći, smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio je Luan Hasanaj.

Nure Hasanaj je tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli „da je tada njegov pištolj opalio". Kamere sa poslovnice Prve banke zabilježile su udar policijskog automobila i pokušaj Luana Hasanaja da ubije i drugog policajca ,Aleksandra Kilibardu. Nije uspio samo zbog toga što je pištolj oba puta zakočio.

Da podsjetimo, Leković i Kilibarda su u decembru prošle godine priveli članove porodice Hasanaj jer nisu imali lična dokumenta. Okrivljeni su nakon ubistva Lekovića pokušali da pobjegnu. To je preduprijedila brza potraga pa su Hasanaji uhapšeni u Sutorini, i tada pruživši otpor i prijeteći pištoljem i bombom.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином