Tužilaštvo BiH

Optužnica protiv četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom

  • 05.08.2020. 09:47

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Optužena su lica čiji su inicijali F.G, D.S, A.V. i M.B, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su optuženi da su, kao organizovana kriminalna grupa, od 2018. do 30. januara 2019. godine organizovali i realizovali više kamionskih transporta "skanka", čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH dostiže najmanje 1.000 evra po kilogramu.

Optuženi su u više navrata, predhodno nabavljenu drogu u velikim količinama prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog vozila, te tako sakrivenu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU.

Krijumčarenu drogu su sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu dalju prodaju, isporuku i preuzimanje.

Krijumčarena droga je u dva navrata u ukupnoj količini od oko 761 kilograma otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca, što predstavlja jednu od najvećih zaplijena opojnih droga u BiH u proteklom periodu, ističe se u saopštenju.

Optužnica je, uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина