Banjaluka

Optuženi tvrdi da je popio dvije flaše viskija i da se ne sjeća da je pucao u suprugu

  • Извор: Независне
  • 11.10.2021. 20:36

Nevenka Milanović iz Laktaša pogođena je snopom sačme, a u tijelu joj je ostalo više od 120 kuglica. Imala je povrede grudnog koša i ruke i da joj nije pružena pomoć velika je vjerovatnoća da bi došlo do smrtnog ishoda.

Potvrdio je to u ponedjeljak u banjalučkom Okružnom sudu vještak specijalista sudske medicine, na suđenju Zdravku Milanoviću (67), koji je optužen za pokušaj ubistva supruge 15. marta ove godine oko 23 časa u njihovoj kući u selu Čardačani, prenosi portal "nezavisne.com".

Vještak Željko Karan rekao je da te povrede mogu da ostave trajne posljedice.

Optuženi Milanović je vještaku psihijatru Sanji Vukadinović Stojanović rekao da je tog dana pio i da se ne sjeća šta je uradio.

Vukadinović Stojanovićeva je kazala da je vještačenjem utvrdila da je optuženi u vrijeme krivičnog djela bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno, te istakla da alkohol nije bio odlučujući faktor da on počini krivično djelo.

Kako je navela, Milanović je osoba koja ima nizak prag tolerancije a neposredno prije nego što je počinio djelo, bio je u stanju afekta, ljutnje i bijesa.

"On je sklon impulsivnom reagovanju", kazala je Vukadinović Stojanovićeva.

Istakla je da bi zbog nižeg praga tolerancije na frustracije i sklonosti impulsivnom reagovanju optuženi mogao da ponovi ili učini novo krivično djelo.

Optuženi joj je u razgovoru rekao da se ne sjeća krivičnog djela. Rekao je da je tog dana popio dvije boce viskija i da se ne sjeća kako je pucao.

"Prema njegovoj priči, završio je u Hitnoj, ali ne zna kako niti kako je otišao u MUP. Kazao je i da bi volio da zna šta je uradio", rekla je ona.

Tokom istrage ovog slučaja pronađeni su brojni tragovi krvi u kući, ali i na odjeći optuženog i oružju iz kojeg je pucano.

Puška iz koje je, prema optužnici, pucao na suprugu djelimično je ispravna i patroni kalibra 16 milimetara nađeni na licu mjesta i u autu ispaljeni su iz tog oružja, utvrdili su vještaci balističari Mladen Novaković i Saša Jojić.