Roditelji zabrinuti

Optužen da je oteo i silovao šestogodišnjeg dječaka, a sada živi 50 metara od osnovne škole

  • 03.11.2018. 11:44

Elnes Hujić, optužen da je oteo i brutalno silovao šestogodišnjeg dječaka u Ljubovčićima kod Pazarića, trenutno je na slobodi u Konjicu, gdje živi kod bake i djeda, svega 50 metara od Prve osnovne škole.

Kako saznaje Avaz, Hujić je još pod mjerama zabrane koje mu je odredio Opštinski sud u Sarajevu, a u Konjic se preselio, jer mu je u Sarajevu, navodno, ugrožen život.

Hujića su reporteri Avaza sreli u gradu dok se vraćao iz Policijske uprave Konjic, koja se, takođe, nalazi desetak metara od Druge osnovne škole, jer mu je Sud naredio svakodnevno javljanje u periodu od 9 do 12 sati.

Nakon što je obavio redovno javljanje u policijskoj stanici, Hujić je produžio na kafu u jedan kafić.

Da se osoba koja je optužena za pedofiliju, nesmetano kreće, dokazuje i njegov profil na Fejsbuku. On tamo redovno objavljuje fotografije iz Konjica.

Vrtiće i škole u Konjicu Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je da je Hujić na slobodi u ovom gradu i da “obrate pažnju na njegovo eventualno kretanje u blizini njihovih ustanova te da, ukoliko ga uoče, odmah obavijeste policiju”.

To je potvrdio i jedan od zabrinutih roditelja, čije dijete svakodnevno boravi u vrtiću.

– Iz vrtića su mi rekli da je momak koji je optužen za pedofiliju, na slobodi i da malo pripazim. Svi su roditelji obaviješteni. Ovo nije dobro – kazao je ovaj zabrinuti roditelj za Avaz.

Da je stanje vanredno i da su svi u Konjicu zabrinuti, pokazuje i stanje pripravnosti u Prvoj osnovnoj školi, kod koje trenutno boravi Hujić.

Direktor Omer Kozić juče je kazao da su oni ovu šokantnu informaciju dobili iz policije.

– Po saznanju da se u blizini naše škole, sa privremenim boravištem, nalazi osoba koja se tereti za nasilje nad djetetom, mi smo u školi zabrinuti i uznemireni zbog ovog slučaja. Tražimo od svih relevantnih institucija da zaštite naše učenike, a škola je već poduzela preventivne mjere – kazao je Kozić.

Hujiću je, inače, u toku suđenje pred Opštinskim sudom u Sarajevu.

Podsjetimo, Elnes Hujić je optužen da je na ulici je zgrabio nesrećnog dječaka (6) dok se vraćao od bake. Odnio ga je u prostorije ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Šestogodišnjak je sve ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji.

Nakon pregleda, potvrđeno je da je nad njim izvršeno seksualno nasilje.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.