Policija Srpske će pomoći u potrazi

Opsadno stanje u Konjicu zbog potrage za Edinom Gačićem

  • 05.02.2019. 19:09

Opsadno stanje i danas je u Konjicu zbog potrage za bivšim pripadnikom odreda El mudžahedin Edinom Gačićem iz Banjaluke, osumnjičenim za jučerašnje ubistvo Sauda Sultanića u Podrašcu.

 Putevi prema Konjicu su blokirani, a sve raspoložive snage Policijske uprave Konjic, ali i pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona naoružani dugim cijevima od jutros su na terenu na svakih 100 metara. Mjere bezbjednosti podignute su na viši nivo i na području Kantona, zbog opasnosti da je Gačić naoružan u bjekstvu.

Sumnja se da je Sauda Sultanovića ubio pucajući iz oružja u njegovoj trgovini, a onda ga izbo nožem u vrat i pobjegao. 

"Uporedo radimo krim-tehnička vještačenja na predmetima koji su uzeti iz kuće osumnjičenog. U noćnim satima smo blokirali sve prilaze Konjicu, znači prema sjeveru prema Sarajevu, i prema jugu Mostaru i ostale lokalne ceste. Počeli smo opet sa operativnom potragom. Tu spada lociranje ili mogući smještaj gdje se sada nalazi osumnjičeni", rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Jedinica za podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona tokom pretresa u kući osumnjičenog Edina Gačića pronašla je i veću količinu eksploziva. Federalna policija u hapšenju Gačića može da računa i na pomoć MUP-a Republike Srpske, naročito jer je riječ o ranije osuđivanom ubici iz Banjaluke, koji se nedavno doselio u Konjic.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će se uključiti, u svakom slučaju, u pomoći kolegama u Federaciji. Ako bi se pojavio negdje na teritoriji Republike Srpske, da to lice ponovo bude uhapšeno, procesuirano i zatvoreno. Misli mda se radi o licu koje je moralo biti pod stalnim nadzorom i kontrolom.  policije", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Edin Gačić već je odrobijao kaznu za dva ubistva. Po završetku rata u BiH, ubio je saborca ozloglašenog pokreta El mudžahedin, za šta je osuđen na osam godina zatvora. Već 2002. godine, nakon odležane dvije trećine kazne, tokom  slobodnog vikenda ubio je i vlastitu majku. Kantonalni sud 2003. godine osudio ga je na 20 godina zatvora, u objedinjenoj presudi za oba ubistva. Mediji prenose da je direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, gdje je Gačić odslužio dio kazne, upozoravao centre za socijalni rad i policiju da Gačić priprema novo ubistvo, ali i da mu je potrebna stručna pomoć.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.