Muž joj je u bjekstvu, a njena uloga šokirala je i policiju

Opasna Nataša jedan je od glavnih članova krimi bande

  • 27.05.2020. 07:44

Žena kojoj se na teret stavlja niz djela.

Nataši Šaković, koju tužilaštvo tereti za pripadništvo kriminalnoj grupi na čijem čelu se nalazio njen suprug Marko Šaković i koja je bila zadužena za nabavku oružja za izvršenje najtežih krivičnih djela, produžen je pritvor, potvrđeno je Pobjedi iz Vrhovnog suda. 
 

Osim bračnog para Šaković, članovi ove kriminalne grupe su i Podgoričanin Marko Filmanović i L. M. 

Za Markom Šakovićem, koji je nedostupan istražnim organima, raspisana je potjernica, dok se Filmanović i L. M. nalaze u pritvoru. 

Rezultati iz istrage ukazuju da je djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline, pri čemu je svaki član imao unapred određen zadatak i ulogu. 

Nataša Šaković je, prema tvrdnjama istražitelja, bila zadužena da vrbuje druge članove, prenosi poruke i uputstva između organizatora i drugih saradnika kriminalne organizacije i da preuzima nabavljeno oružje u većim količinama od Filmanovića. 

Marko Šaković je brat Milića Minje Šakovića i policija ih dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom. Oni su odslužili kazne za ubistvo Miroja Baošića koji je ubijen 2005. godine. Marko je osuđen tada na 12 godina, a Minja na 10, pa mu je kazna kao maloljetniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu mjeru u trajanju od jedne do četiri godine zatvora. 

Marko i njegova supruga Nataša već su hapšeni u decembru 2017. godine zbog oružja. Šaković je priznao krivicu i osuđen je na 11 mjeseci zatvora, dok je njegova supruga osuđena na sedam mjeseci. Policija je tada oduzela tri pištolja od Šakovića. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.