Bratunac

Okončano mučno suđenje: Otac priznao da je ubio petomjesečnog sina

  • 01.11.2019. 20:50

Zoran Milošević, koji je optužen da je 24. marta ove godine u selu Zagoni kod Bratunca ubio svog petomjesečnog sina, uhvatio je posljednji voz te je na samom kraju suđenja u Okružnom sudu u Bijeljini, priznao zločin.

Milost suda

Tražeći milost suda, Milošević je tvrdio da nije imao namjeru ubiti dijete, jer u suprotnom ne bi molio svog staratelja da mu pomogne i preveze dijete ljekaru.

Tokom završnih riječi njegov advokat Petar Bibić detaljno je opisao psihičko i duševno stanje optuženog, njegovo djetinjstvo i odrastanje bez oca i majke. Naglasio je i težak odnos s nevjenčanom suprugom Jelenom. Također, prema nalazima vještaka Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, Milošević je osoba ispodprosječnih intelektualnih sposobnosti te je predložio da bude kažnjen s osam godina zatvora.

Jezive okolnosti

S druge strane, svu brutalnost ovog zločina Sudskom vijeću je predočio postupajući tužilac Ranko Kerović, trudivši se da argumentirano potopi odbranu.

Stravične okolnosti ubistva djeteta u optužnom aktu lede krv u žilama. Optuženi je svoje frustracije zbog sukobljavanja sa suprugom iskalio nad nevinim djetetom.

Naime, Milošević je kobnog dana oko 7 sati ujutro izvadio bebu iz kreveca i bacio je na bračni krevet. Kada je dijete palo na pod, udarajući ga rukama i nogama, nanio mu je više povreda po glavi i tijelu, usljed čega je beba i preminula na Univerzitetskoj klinici u Tuzli 3. aprila ove godine.

Teške posljedice

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Ranko Kerović je u završnoj riječi istakao da iz priznanja optuženog, iz izjave njegove supruge i izjave vještaka Zdenka Cihlarža iz Tuzle, koji je vještačio povrede djeteta i ishod djetetove smrti, proizlazi da je Zoran Milošević počinio teško ubistvo i da treba da se osudi u skladu sa zakonom.

"Uzimajući u obzir sve okolnosti, priznanje optuženog, izjave svjedoka i vještaka, duševno stanje optuženog, povišenu emocionalnu napetost, bitno smanjenu uračunljivost i sposobnost da shvati posljedice djela, predlažem da se optuženi Milošević proglasi krivim", izjavio je tužilac Kerović.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.