Uhapšene dvije osobe

Oduzeto oko 350 kilograma skanka

  • 25.01.2019. 19:20

Kasno sinoć na na Carinskom terminalu Gradiška oduzeto je oko 350 kilograma droge skank, a dvije osobe su lišene slobode. 

Kamion pun droge preko graničnog prelaza Gradiška uputio se u Njemačku. Zaustavljen je po dolasku na granični prelaz. Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, među ostalom robom, pronašli su 400 sumnjivih paketa.

Pošiljka je iz Bugojna krenula za Njemačku, a za carinjenje je bila prijavljena obuća. Detaljnim pregledom robe, ovdje na carinskom terminalu Gradiška službenici Uprave za indirektno oporezivanje imali su šta da vide. Kutije su bile prepune droge. 

Službenici Agencije za istrage i zaštitu, kako saznajemo, duže vrijeme su pratili lica koja su uhapšena. Akcija je uspješno završena uz pomoć Granične policije i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

"Nakon što je urađen detaljan pregled, naši službenici su otkrili određenu pošiljku opojne droge skank, radilo se o značajnim većim količinama. I nakon što smo to otkrili cijeli slučaj su preuzeli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu", kaže Ratko Kovačević, portparol UIO. 

"Navedena količina opojne droge marihuana skank na narko tržištu u Zemljama Evropske unije dostiže cijenu veću od dva miliona maraka. Dvije osobe su lišene slobode koje će biti predate nadležnom tućiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljem aktivnostima u predmetu", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Ovo je četvrta velika zapljena opojne droge marihuane - „skanka“ u količini većoj od 200 kilograma u proteklih 12 mjeseci.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.