Odbrana čeka rješenje

Određen pritvor Zmaju od Šipova

  • 05.09.2019. 15:43

Rješenjem Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu Iliji Grahovcu, poznatijem kao Zmaj od Šipova, koji je, u četvrtak ujutru, uhapšen na svom imanju, uz spektakularnu akciju policije iz ovog kraja, određen je pritvor do 30 dana. To je za „Novosti“ potvrdio i njegov višegodišnji branilac, advokat Dušan Tomić.

Tomić kaže da još nije stiglo rješenje o određivanju pritvora. Tek kad stigne rješenje, slijedi žalba na pritvor za koji nema nijednog razloga ni povoda. Na ovaj način, sud utiče da se, bez potrebe, uznemirava javnost.

-Nesporno je da se Ilija nije pojavio na suđenju, jer nije dobio poziv, koji ni meni, kao njegovom advokatu, nije uručen lično, pošto nisam u Sarajevu, već na odmoru– priča Tomić.

-Mom klijentu se na dušu stavlja laka tjelesna povreda, koju je, navodno, nanio jednom mladiću iz sela, pošto mu je nožem ubo kravu, a za mog klijenta krava je svetinja. Mladić, umjesto da odgovara za povredu životinje, na sudu je oštećeni, a, uprkos svim važećim konvecijama, pa i zakonu, za atak na životinju ne odgovara. Sad treba da odgovaraju oni koji mu gledaju kroz prste, ali oni hapse po svaku cijenu Grahovca.

Nikada, ističe Tomić, Grahovac nije bježao od suda, izlazio je iz rijalitija u Beogradu i dolazio na sud. Vjeruje da će njegov klijent veoma brzo na slobodu.

-Ako postoji i „p“ od pravde, Grahovac će biti na slobodi, najkasnije do ponedjeljka – smatra njegov advokat. Nije on samo rijaliti učesnik, to je domaćin koji ima oko 400 grla stoke. Ko o njima sada da brine?Šta imaju od tog oni koji su ga zatvorili? Zadovoljenje, možda, nekih niskih ljudskih strasti i ništa više, a niko ne brine o životinjama o kojima brine Zmaj od Šipova", kaže Tomić.

"Kad krene u rijaliti, danima ranije, dogovara, ugovara i dobro plaća onima koji će da mu brinu o stoci. Jako je povrijeđen. Teškosve ovo podnosi. Rekao mi je da se moramo da žalimo „do Boga“", ističe Tomić.