Oštetili "Šume Srpske"

Određen pritvor za uhapšene u akciji "Silva"

  • 15.06.2018. 10:04

Okružni sud u Istočnom Sarajevu  odredio je jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Silva".

Oni su osumnjičeni za više krivičnih djela iz oblasti privrednog i opšteg kriminala.

Pritvor je određen za lica čiji su inicijali Z.Z, B.S, K.M, A.D. i J.N. protiv kojih se, zajedno sa još 16 uhapšenih u akciji 12. juna, vodi istraga zbog sumnje da su u proteklom periodu izvršili više krivičnih djela na području opština Sokolac, Rogatica i Pale.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, pustošenje šuma, krađu, nesavjestan rad u službi, neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te sprečavanje dokazivanja.

Osumnjičeni su i za falsifikovanje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, utaju poreza i doprinosa i nedozvoljenu trgovinu tako što su po dogovoru vršili krađe šumsko-drvnih sortimenata, te prikrivanje tragova i dokaza tih krađa.

Time su oštetili buddžet i javne prihode Republike Srpske, odnosno preduzeće "Šume Srpske" za sada neutvrđen iznos novca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uhapsili su u utorak, 12. juna, 21 lice osumnjičeno za više krivičnih djela iz oblasti privrednog i opšteg kriminaliteta na području Sokoca, Rogatice i Pala.

Uhapšeni su Ž.Z. /34/, M.N. /32/, M.K. /61/, D.Đ. /45/, D.K. /33/, D.A. /35/, M.L. /53/, D.V. /40/, D.K. /53/, B.A. /34/, N.A. /30/, R.G. /47/, G.V. /45/, M.S. /31/, S.B. /32/, M.N. /29/, V.B. /52/ J.B. /35/, svi sa Sokoca, te N.J. /30/, B.L. /37/ i A.K. /27/ sa Pala.

Nakon ispitivanja, 16 lica pušteno da se brane sa slobode.