Kalesija

Određen pritvor uhapšenim policajcima među kojim je i načelnik

15:30, 16.02.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Opštinski sud u Tuzli na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona odredio je danas jednomjesečni pritvor policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji su uhapšeni u Kalesiji.

Kako je potvrđeno za "Klix.ba", jednomjesečni pritvor je određen načelniku Operativnog centra u MUP-u TK Vahidinu Omerbegoviću te službenicima u Policijskoj stanici Kalesija Neziru Omerbegoviću i Mirsadu Hadžiću.

Vahidin Omerbegović je prije dolaska na dužnost načelnika Operativnog centra u MUP-u TK obavljao funkcije zamjenika ovog Centra i komandira Policijske stanice Kalesija.

Tužilaštvo TK mu na teret stavlja nekoliko krivičnih djela, za koja se sumnja da su počinjena u periodu od 2014. do 2019. godine, tokom obavljanja svih funkcija.

Kako je navedeno iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, riječ je o zloupotrebi položaja i ovlaštenja, odavanju službene tajne, primanju nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanju dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić se sumnjiče da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.

Svi oni su uhapšeni u četvrtak u Kalesiji prilikom akcije policijskih službenika MUP-a TK i Federalne uprave policije.

Vahidin Omerbegović, Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić juče su predati u nadležnost Tužilaštvu TK, a nakon saslušanja postupajući tužilac Opštinskom sudu u Tuzli uputio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora koji je danas prihvaćen.