Beograd

Određen pritvor ocu malog maturanta zbog krađe testova

  • 21.06.2019. 16:12

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova sa male mature.

Kako saznajemo, Stamenkoviću je pritvor određen kako ne bi uticao na svjedoke i iz bojazni da može ponoviti krivično djelo, piše Blic.

On se na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

– On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu – precizirao je za Tanjug njegov branilac Dimitrije Ilić.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično djelo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim djelo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primjerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajber a, djelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajbera, dijelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.