Prijedor

Određen pritvor muškarcu osumnjičenom da je pucao na policijske službenike

  • 22.05.2020. 15:41

Osnovni sud u Prijedoru odredio je danas pritvor licu G.B. (57) iz Ništavaca, osumnjičenom da je počinio krivična djela izazivanja opšte opasnosti i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pritvor od mjesec dana je određen na prijedlog tužilaštva zbog bojazni da će ponoviti navedena krivična djela ili sakriti odnosno uništiti dokaze.

"Sudija za prethodni postupak Gordana Ratković u predmetu ovog suda broj 77 0 K 105900 20 Kpp zbog počinjenih djela u sticaju i to krivičnog djela Izazivanja opšte opasnosti iz člana 394. stav 1. i krivičnog djela Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske odredila licu G. B. pritvor u trajanju od mjesec dana koji može trajati najduže do 20.06.2020. godine do 06:00 časova", rekli su iz Osnovnog suda u Prijedoru.
 
Podsjetimo, lice G.B. iz Ništavaca je upotrebom vatrenog oružja, ispalilo više hitaca u pravcu objekta kuće lica koje je događaj prijavilo.

Postupajući po prijavi, pronalaskom osumnjičenog lica u vikend kući u Ništavcima, isti je u pravcu policijskih službenika ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, zatvorivši se u objekat kuće i ne dozvoljavajući pristup.

Angažovanjem snaga SAJ-a i pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i Jedinice žandarmerije PU Prijedor, osumnjičeno lice je dana 20.05.2020. godine, oko 05:30 časova lišeno slobode.

Izvor: GradPrijedor.com

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)