Doboj

Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene u akciji "Teatar"

  • 20.06.2019. 16:08

Od koga su Anđelko Milićević (27), Milan Mitrović (33) i Kristijan Majstorović (23) nabavljali "robu", ko im je bio glavni snadbjevač, te kako je ista stizala u Doboj trebalo bi da se utvrdi istragom koja se vodi protiv trojice uhapšenih u akciji "Teatar", a u međuvremenu oni će biti iza rešetaka.

Naime, sudija za prethodni postupak Okružnog suda Doboj odredio im je jednomjesečni pritvor na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Doboj zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a Milićević i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Pritvor je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog opravdane bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od pet do 15 godina", saopšteno je u Tužilaštvu.

U ovoj pravosudnoj instituciji navode da provode istragu protiv trojice uhapšenih u akciji koja je usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa svih vrsta droga i minsko eksplozivnih sredstava na širem području Doboja.

"Osumnjičeni se terete da su od početka marta, pa sve do 18. juna nabavljali razne vrste opojnih droga, te iste preprodavali, a da je A.M. neovlašteno nabavljao i držao veću količinu raznih vrsta opojnih droga i minsko eksplozivnih sredstava", navode u dobojskom Tužilaštvu, a ranije je saopšteno da je tokom akcije oduzeto 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, stotinu grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac raznih valuta.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија