Odmotava se klupko oko Aleksandrovog ubistva! Bio blizak sa vođom navijača!

  • 14.06.2020. 11:00

Istraga ubistva Aleksandra Halabrina, mladića čije je nago tjelo u užasnom stanju pronađeno sa ranom od metka u Sopotu poslije dva i po mjeseca potrage, i dalje je u toku, a porodica još čeka nalaze obdukcije.

U međuvremenu, saznalo se da je Halabrin u svojoj prošlosti bio povezivan sa Nenadom Alibegovićem, zvanim Alibeg, nakadašnjim vođom navijačke grupe "Zabranjeni".

Zamršeno klupko jezivog slučaja Aleksandra Halabrina, mladića čiji je nestanak najprije prijavljen 20. marta, da bi njegovo tijelo 16. maja pronašao pastir u opštini Sopot, u plitkoj rupi u šipražju, polako je počelo da se odmotava...

Porodica i dalje iščekuje rezultate obdukcije, koji će odgonetnuti na koji način je Halabrin tačno preminuo i da li je prije smrti bio mučen.

"Još uvek ništa ne znamo, policija nam kaže da je istraga u toku i da zbog toga ne mogu da nam daju nikakve informacije... Eto, da ga onaj čovek sa psima nije pronašao ko zna da li bismo ikada saznali da je ubijen. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo da policija i druge nadležne službe obave svoj posao", kazao je njegov rođak.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar Halabrin je bio usko povezan sa osobama dobro poznatim  podzemlju. Jedan od njih je Nenad Alajbgović zvani Alibeg, nekadašnji vođa Partizanove grupe "Zabranjeni".

Naime, kada je Alibeg ranjen krajem januara ove godine u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, mediji su izvještavali da je u trenutku pucnjave stajao sa prijateljem, a taj prijatelj bio je upravo Aleksandar Halabrin, koji ga je tako ranjenog dovezao do Urgentnog centra.

Kakva je bila priroda odnosa koji su imali Alibegović i Halabrin nije najjasnije, međutim od samog pronalaska Halabrinovog tijela u medijima postoji informacija da je Halabrin bio umješan u nekakve ilegalne poslove sa opasnim ljudima.

Alibeg "nakalemio" više od 60 prijava u dosijeu

Ovo nije prvi put da je pucano na Nenada Alajbegovića. U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovrijeđen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz".

Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen prije 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat policiji Srbije, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

Već sa 16 godina je osuđen prvi put kao maloljetnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Bio je čak osumnjičen i za ubistvo u Zemunu iz 2009. godine, a već do 2011. u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava.
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос