Od virusa korona preminuo dr Miroslav Vasić (56)

  • 07.04.2020. 13:15

Dr Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona prije dvije nedelje, izgubio je bitku za život, potvrđeno je “Novostima”. Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gdje je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni ljekar.

U posljednja dva dana, nažalost, ukupno pet smrtnih slučajeva iz Rasinskog okruga dovodi se u vezu sa KOVID-19: tri iz Kruševca,po jedan iz Ćićevca i Varvarina.

- Dr Mića je bio izuzetan čovjek, priznat stručnjak, svi smo zatečeni tužnim vijestima. Živjeli smo u istom selu Varvarin, nekih 500 metara udaljeni. Tu je godinama imao privatnu ordinaciju, bio je omiljeni ljekar - kaže za “Novosti” Vojkan Pavić, predsednik opštine Varvarin.

U Domu zdravlja “Dr Vlastimir Gogić”, gdje je dr Savić radio svojevremeno, ne mogu da vjeruje šta se dogodilo.

- Strašno nam je žao zbog kolege, to je veliki gubitak za čitav kraj, svi smo potreseni, bio je veliki čovjek, veliki doktor - kaže dr Jasmina Rakić, direktorka DZ u Varvarinu koji je poslije Kruševca, najpogođeniji u okrugu.

Kruševac postaje novo žarište

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, čak 88 potvrđenih slučajeva virusa korona registrovano je u Rasinskom okrugu. U samom Kruševcu potvrđeno je 60 slučajeva, u Varvarinu 15. Po 4 slučaja zabeleženo je u opštinama Trstenik, Aleksandrovac i Ćićevac. U opštini Brus potvrđen je jedan slučaj.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок