Tragedije od kojih se ledi krv u žilama

Od pomahnitalog Edina Gačića do oca monstruma

  • 17.07.2019. 12:01

Od početka godine rubriku crna hronika punili su događaji od kojih se ledi krv u venama - od svirepih ubistava pa do stravičnih saobraćajnih nesreća.

Pomahnitali Edin Gačić

Pomahnitali Edin Gačić početkom februara digao je bh. policijske agencije na noge nakon što je svirepo ubio Suada Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Krvavi pir nastavio je ubistvom policajca na dužnosti Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

U bijegu je bio osam dana. Sarajevski specijalci likvidirali su ga 12. februara kod Kiseljaka. Gačić je iz KPZ-a Bihać pušten na slobodu 2017. godine, gdje je robijao za još dva ubistva. On je, naime, 1998. godine prvo ubio Ismeta Gunića, a potom je 2002. godine presudio i rođenoj majci.

Otac monstrum

Banjalučka policija krajem marta uhapsila je muškarca osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje kćerke, s kojom je imao spolne odnose.

Slučaj je potresao Banju Luku, nakon što su u javnost isplivali detalji monstruoznog zlostavljanja. Prema prijavi i iskazu djevojčice, nju je otac zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami. Budući da se osumnjičeni nalazio na radu u inozemstvu, za njim je raspisana centralna potjernica, na osnovu koje je i uhapšen nakon što se vratio u BiH.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što se žrtva povjerila prijateljicama iz škole.

Poginule učiteljice

Nezapamćena tragedija dogodila se u aprilu kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, kada su poginule četiri učiteljice iz sarajevske Osnovne škole "Kovačići".

U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić. One su poginule na putu na sahranu bivše kolegice na Palama.

Nastradala porodica

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila početkom juna na autoputu u tunelu Igman, nastradala je porodica Brkić.

Poginuli su profesor matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu Almir Brkić, njegove supruga Lamija i maloljetna kćerka Fatima, dok je teške povrede zadobio također maloljetni sin Bilal.

Do nesreće je došlo kada je Ford udario u zid na ulazu u tunel. Potom se vozilo bočno odbilo o unutrašnji zid i prevrnulo se.