Novi Sad

Očuh priznao da je silovao 13-godišnju djevojčicu

  • 30.08.2019. 08:02

Jablan V., očuh trinaestogodišnje J. S. iz Kisača priznao je da je više puta silovao djevojčicu koja je zbog toga pobjegla od kuće, nezvanično saznaje "Blic".

Kako nezvanično saznajemo, on je u policiji navodno priznao da je silovao djevojčicu, usvojenu kćerku njegove nevjenčane supruge.

Klupko užasa počelo je da se odmotava prije nekoliko dana nakon što je trinaestogodišnjakinja više puta zvala policiju i ćutala, a potom pobjegla od kuće. Policija je locirala odakle su dolazili pozivi i privela porodicu na informativni razgovor.

Trinaestogodišnjakinja je tada ispričala da ju je Jablan V. dugogodišnji dječko njene usvojene majke više puta silovao. U strahu da će je majka grditi ona je nakon toga pobjegla.

Policija je Jablana zadržala na ispitivanju, i on je, kako nezvanično saznajemo, priznao krivično djelo.

Podsjetimo, trinaestogodišnja djevojčica iz Kisača pronađena je nakon dvodnevne policijske potrage kod jednog prijatelja u Budisavi nadomak Novog Sada. 

Nestanak djevojčice u ponedeljak uveče prijavila je majka M. V. (48), koja je djevojčicu usvojila još dok je bila beba, u periodu kada je bila u braku sa drugim muškarcem. Od njega se razvela kada je djevojčica imala oko sedam godina i, prema riječima članova njegove porodice, od tada skoro da uopšte nisu u kontaktu.

"M. je sa ćerkom napustila bivšeg muža jer se ovaj navodno propio. Bilo je tu nekih svađa, ali ne i nasilja. Jednostavno, M. više nije htjela da trpi njegova pijanstva i nije željela da ga njihova usvojena kćerka takvog gleda. Od tada je djevojčica rijetko dolazila da vidi oca, a pogotovo u posljednje vrijeme. Nakon izvesnog vremena, kod njih se doselio J. koga je M. navodno upoznala preko Fejsbuka, a da li su bili u braku, to zaista ne znam", priča nam rođaka djevojčicinog usvojitelja, u nadi da nisu istinite priče da joj je mala rođaka zlostavljana.

Komšinica porodice kaže da je bila zatečena viješću da je J. napastvovao pastorku, i dodaje da teško može da povjeruje u to.

Тагови: