Očaj u porodici mladića kojeg je usmrtila struja: Bojan je mrtav visio na trafostanici, nismo mogli prići

  • 15.05.2021. 18:44

Velika tragedija juče je potresla selo Ravnuše kod Srebrenika kada je život od strujnog udara na trafostanici izgubio 16-godišnji Bojan Stanković. Naime, iako je znao da je to mjesto izuzetno opasno mladić se popeo na trafostanicu koja je bila pod velikim naponom, gdje ga je oko 20 sati usmrtio jak strujni udar, saznaje portal "Avaza".

Uzaludne molbe

Tragediju uvećava i činjenica da se u avliji porodice Stanković nalazi neograđena trafostanica koja je bila pogubna za Bojana. 

U više navrata Stankovići su, kako su danas kazali našem reporteru Hasanu Čaliću, molili Elektroprivredu BiH da izmjesti trafostanicu, ali to nikada nije učinjeno.

Kada su članovi porodice shvatili da je Bojan doživio strujni udar nastala je prava drama, jer je dječak visio na trafostanici i nije mu se moglo prići zbog napona. 

Jedan od komšija smogao je hrabrosti da pokuša pomoći Bojanu, ali je i on zadobio strujni udar te je zbog povreda prevezen u bolnicu gdje je navodno zadržan na liječenju.

Očajni roditelji pozvali su policiju, a ubrzo je na lice mjesta stigla i ekipa Elektroprivrede BiH koji su isključili trafostanicu s napona te je dječak spušten na zemlju. Ljekari Hitne pomoći nisu ništa mogli učiniti, samo su konstatirali smrt nesretnog Bojana.

Izgubila dvojicu sinova za godinu

Bojanova majka Mileva kroz suze je kazala da joj je ovo druga tragedija u godinu.

- Prošle godine naš sin Dejan je u Srbiji radeći za nadnicu smrtno stradao u šumi pod prevrnutim traktorom. Sada smo izgubili i Bojana. Još troje djece mi je umrlo prirodnom smrću – kaže uplakana Mileva.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.