Djeca Saše Dujovića

Obrt u slučaju ubistva starice, postoji i treća osoba?

  • 10.07.2019. 15:12

Starica je u žurbi napustila kuću i ulazna vrata je ostavila otključana, a odmah je uočeno da nedostaje njen zlatni nakit! Za ubistvo se sumnjiče rođeni sestra i brat Jelena Š. (25) i Momčilo D. (21) iz Zemuna, djeca Saše Dujovića, nekadašnjeg samostalnog saradnika ministra rada i drugog čovjeka Srpske desnice, koji je poslije njihovog hapšenja podnio ostavku na sve funkcije, ali policija traga za ostalim saučesnicima.

"Sumnja se da je Jelena krijući od svih od Majde pozajmila 2.500 evra i da tu sumu nije mogla da vrati, pa je navodno odlučila da je ubije. Međutim, ima indicija da je Majda pomagala našim ljudima da dođu do posla u Njemačkoj, gdje je radila 40 godina, i da je tu uslugu naplaćivala, pa je navodno došlo do sukoba u vezi sa podjelom novca".

Jelena Š. se u policiji i tužilaštvu branila ćutanjem, kaže za Alo njen advokat Dušan Čkonjević. Advokat Nebojša Maraš, branilac njenog brata Momčila D. kaže da je njegov klijent izjavio da nema nikakve veze sa zločinom.

"Moj branjenik je rekao da nema pojma ni o čemu i prošao je poligraf! Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici napravilo je ogromnu grešku kada je policiji dalo nalog da ga uhapsi i osumnjiči za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela iz Člana 333 KZ-a, stav 5. U tom članu stoji da pomagač brat ili sestra ne odgovara čak i kada ima djela", zbog krvnog srodstva. Kada su uvidjeli grešku, sada ga terete za pomaganje u ubistvu. Tužilaštvo je drastično prekršilo ljudska prava! - tvrdi Maraš, koji je uložio žalbu na pritvor.

"Kada je nađeno njeno unakaženo tijelo, sve opcije su bile otvorene. Posumnjalo se s razlogom da je posredi ritualno ubistvo, objašnjava sagovornik lista blizak istrazi, ali ističe da postoji mogućnost da je tijelo namjerno iskasapljeno da bi se prikrio pravi motiv zločina. Istraga još traje, a prvi rezultati su pokazali da je osumnjičena Jelena 15. juna navodno namamila komšinicu da se sastanu. Pet dana kasnije, Majdino tijelo je pronađeno u kontejneru kod Krčedina... U zločin je umešana još najmanje jedna osoba, koja je prisustvovala kasapljenju starice. Tek kada se otkrije uloga treće osobe, slučaj će biti rasvijetljen", kaže sagovornik lista.

Tragovi DNK na kontejneru

Osumnjičenu za ubistvo navodno tereti trag DNK koji je nađen na kontejneru kod Krčedina.

"To je ključni dokaz na osnovu kojeg je uhapšena. Međutim, još nije poznato mjesto zločina. Traga se za hladnim oružjem kojim je starica iskasapljena i automobilom kojim je leš prebačen od Beograda do Krčedina", kaže izvor blizak istrazi.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)