Nije tast

Obrt u slučaju ubistva biznismena, ubica ipak sin

  • 25.07.2019. 20:40

Nakon intenzivne i veoma komplikovane istrage novopazarska policija i Više tužilaštvo rasvijetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60) i zbog sumnje da je počinio zločin uhapsili njegovog sina Dalana (25).

Prema nezvaničnim saznanjima, stariji sin poznatog privrednika od prvog dana bio je sumnjiv istražnim organima, ali nikako nisu mogli da sklope sve kockice i dokaze koji bi direktno ukazivali na njega kao izvršioca.

"Danonoćno smo radili na rasvetljavanju ubistva, saslušan je veliki broj osoba, ali nikako nismo mogli da pronađemo oružje kojim je Kačar ubijen. Tek kada smo i taj dokaz pribavili bili smo sigurni da je sin ubica", kaže izvor “Blica” iz istrage.

Poslije svega, istražni organi sada sa sigurnošću mogu da rekonstruišu kako se sve odigralo kobne noći u stambenoj zgradi u Radničkoj ulici, u novopazarskom naselju Rasadnik, a u kojoj su u zasebnim stanovima živjeli žrtva, njegovi sinovi i bivši tast i tašta.

Osumnjičeni mladić je, navodno, oko jedan sat iza ponoći pozvonio ocu na vrata koji mu je, sanjiv, otvorio. Istog trenutka napao ga je nožem, nanio mu povrede u predjelu vrata i grudi, ne dozvolivši mu da reaguje i odbrani se.

"Nedžib je pokušao da pobjegne, strčao je niz stepenice, nekoliko puta je padao, ostavljajući krvav trag za sobom. Dozivao je bivšeg tasta i taštu u pomoć, ali je ubrzo izdahnuo", objašnjava naš izvor.

Dalan je, zajedno sa komšijama, dotrčao do ubijenog oca, pokušao da mu pomogne, zapomagao je kada je proglašen mrtvim, a opšti metež je iskoristio da nož, kojim je počinio zločin, baci u šaht udaljen stotinak metara od zgrade.

Sutradan je bio i na dženazi (sahrani) ocu, a sve do privođenja u sredu uveče je primao rođake i prijatelje koji su dolazili na hatar (da izraze saučešće).

"Na početku saslušanja je sve negirao, ali, kada su mu predočeni dokazi koji su prikupljeni, sve je priznao. Nož smo pronašli tek pošto smo otvorili na desetine šahti", dodaje naš izvor.

Ubijeni Kačar je nekoliko puta hapšen i osuđivan zbog nasilja nad suprugom, od koje se razveo. Ona se kasnije odselila za Francusku, djeca su ostala u Novom Pazaru, a o njima su najviše brinuli njeni roditelji.  

Pohvale vrha policije

Zbog rada na rasvetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, pre svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je riješen veoma brzo.