Detalji haosa na naplatnoj rampi

Oborio saobraćajca, prevrnuo automobil, pa se pješke dao u bijeg

21:42, 08.09.2019.
Izvor: Blic
Šokantni trenuci haosa odigrali su se prije dva dana kod naplatne rampe Vrčin u Srbiji, kada je muškarac, nakon što su ga policajci zaustavili, oborio saobraćajca, prevrnuo automobil i pješke se dao u bjekstvo preko ledine.

Tada je počela trosatna potraga koja je, srećom, okončana njegovom pronalaskom.

Relativno miran dan saobraćajnoj policiji i radnicima na naplatnoj rampi prekinuo je vozač automobila marke SAB. On je na autoputu zaustavljen jer se saobraćajnoj policiji učinio sumnjiv. Po zaustavljanju na autoputu saobraćajni policajci su mu najpre tražili dokumenta, ali je vozač odbio da to učini. Iznenada, okrenuo je automobil i u suprotnom smjeru jurnuo autoputem, a prilikom tog manevra pregazio je policajca koji ga je legitimisao.

Srećom, policajac je pretrpio lakše povrede, ali ni taj nalet nije zaustavio muškarca za volanom. Naprotiv, on je nastavio da vozi, a policijska patrola je pohitala za njim u pokušaju da ga zaustavi. U toj trci vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji se prevrnuo na krov. 

Ni to ga, međutim, nije zaustavilo. Iz prevrnutog vozila – koje se, srećom, nije zapalilo – ispuzao je četvoronoške i dao se u bjekstvo, saznaje Blic.

Bježeći od policajaca on je odjurio u obližnju šumu i tu je pokušao da se sakrije. Tri sata je trajala potraga, nakon koje je pronađen i uhapšen.

Pretragom vozila, policija je utvrdila da se u njemu nalazi oko 21 kilogram marihuane, pa se sumnja da je to navela muškarca da se da u bijeg.