Mrkonjić Grad

Obdukcija: Majka iskrvarila, beba umrla zbog nezbrinjavanja

  • 07.04.2020. 17:08

Obdukcijom tijela Zorice Č. (26) iz Petrovca i njene tek rođene bebe, koji su pronađeni mrtvi u stanu Mrkonjić Gradu, utvrđeno je da je majka umrla jer je iskrvarila nakon porođaja, a beba zbog neadekvatnog zbrinjavanja.

Izvor blizak istrazi otkriva da je beba rođena živa, sa urednom težinom i dužinom, ali je podlegla jer nije bila adekvatno zbrinuta. Novorođenčetu ni pupčanik nije bio podvezan, već samo otkinut.

- Takođe, utvrđeno je da se nije radilo o prevremenom porođaju, kako se ispočetka sumnjalo, već da je majka bila u devetom mjesecu trudnoće - navodi izvor blizak istrazi.

Istražioci sumnjaju da je Zorica Č. željela da prikrije porod. Vjerovatno se zbog toga nije obratila ljekarima, već se sama porodila u iznajmljenom stanu u Mrkonjić Gradu u kojem je živjela. Tokom uviđaja istražioci su pronašli tragove koji ukazuju da je, nakon poroda, u stanu prala krv, dok je stvari koje je koristila za vrijeme poroda strpala u veš mašinu u namjeri da ih opere. Međutim, njeno zdravstveno stanje se iskomlikovalo što je odvelo u smrt i nju i bebu.

Podsjetimo, tijela majke i bebe pronađena su u nedjelju naveče. Policiji je oko 21.20 prijavljeno da Zorica Č. nikome ne otvara vrata stana, te da se ne javlja na mobilni telefon. Po prijavi policija je zajedno sa stanodavcem ušla u stan i zatekla tijela majke i bebe.

OTAC NEPOZNAT?

Zorica Č. je radila kao konobarica u jednom kafiću u Mrkonjić Gradu. Prema nepotvrđenim informacijama ona je razvedena i majka je jednog djeteta, a zasada nije poznato ko je otac preminulog novorođenčeta.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.