Trebinje

Novi osumnjičeni za falsifikovanje računa za noćenje u hotelima

  • 20.12.2019. 19:41

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su, sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, u predmetu "Papović" identifikovali pet lica protiv kojih su podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Prevara u službi".

Nezvanično, Željko Tepavčević, Miodrag Uljarević, Savo Bašić, Maja Kolak i Vidomir Ninković koristili su usluge falsifikatora Vukašina Papovića. U policiji kažu da su oni od 2013. do 2018. nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima sa područja BiH, Crne Gore i Srbije nakon čega su ih, u preduzećima gdje su zaposleni, pravdali kao prave. 

"Takođe, osumnjičeni su lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje u hotelima, te na taj način dovodili u zabludu blagajnike da im izvrše nezakonitu isplatu. Materijalna šteta pričinjena navedenim krivičnim djelima iznosi oko 70.220,00 KM", rekla je Vanja Antelj, portparol Policijske uprave Trebinje.

Pomenuta lica radila su u Hidroelektranama na Trebišnjici, Rudniku i Termoelektrani Gacko ali i opštini Bileća. 

Nekadašnji trebinjski nastavnik likovnog, a sada najpoznatiji falsifikator Vukašin Papović, ovim nelegalnim radnjama bavio se godinama. Policija ga je otkrila u februaru prošle godine,  tada su u njegovom stanu u trebinjskom naselju Mokri dolovi pronađeni brojni dokazi. 

Vukašin Papović je otkriven nakon što je poslao prijeteće pismo nekadašnjem direktoru RiTE Gacko Bošku Kozomari. U policiji su rekli da je Papović štampao lažne račune, putne naloge pa čak i diplome. Slučaj je preuzela Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. U junu ove godine izvještaj je podnesen i protiv 19 lica mahom vozača javnih preduzeća.

 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)