I dalje tragaju za Benedijem Đukanovićem

Novi dokazi u slučaju ubistva Slaviše Krunića, pronađeno oružje i municija

  • 25.04.2019.19:03

Policija je češljala svaki pedalj Glamočana nadomak Banjaluke. Nije bilo predaha za Upravu za organizovani i teški kriminalitet i pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, ali je bilo rezultata.

Pronađene su dvije puške i dva okvira. Sumnja se da su njima ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović. Nekoliko kilometara dalje, u naselju Zalužani pronađeno je i vozilo za koje se pretpostavlja da ga je u noći ubistva koristio ubijeni napadač Željko Kovačević. Na mjestu gdje je pronađena crvena opel korsa izvršen je uviđaj, a vozilo je cijeli dan čuvala policija. O motivima ubistva nemoguće je govoriti, ali postoje određene indicije, kaže direktor Policije Republike Srpske, Darko Ćulum. 

"Što se tiče bezbjednosti u gradu Banjaluci i području Republike Srpske bez obzira na ovaj incident koji se desio i na ovaj težak događaj ja mogu reći da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou. A ovog momenta ja nemoguće govoriti o izvršiocima ili motivima ovog ubistva. Imamo to što imamo. Imamo lice koje je izvršilo napad na gospodina Krunića i njegovu pratnju. To lice je u  napadu smrtno stradalo. Jedno lice je lišeno slobode, a za trećim licem mi tragamo", kaže Darko Ćulum, direktor policije.

Policija i dalje traga za Benedijem Đukovićem, za kojim je raspisana potjernica jer se sumnja da je direktan izvršilac ubistva Slaviše Krunića. 

Njegovo vozilo je, kako je ATV već objavila, posljedni put viđeno u noći kada su Krunić, njegov pratilac Žarko Pavlović i jedan od izvršilaca ubistva Željko Kovačević ubijeni u Glamočanima kod Banjaluke. 

Emilijo Baldo, treći direktno osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Glamočanima, cijelu noć je proveo u Republičkom javnom tužilaštvu. Nakon ispitivanja, tužilaštvo je, zbog njegove kriminalne prošlosti, od Okružnog suda u Banjaluci zatražilo pritvor. Baldo je prije dva dana uhapšen u porodičnoj kući u Laktašima, a sinoć je ispitan u Republičkom tužilaštvu. 
Odbrana je tražila da se brani sa slobode. U medijima su se pojavile informacije, da ih je izdao muškarac koji je sa njima ranije sarađivao. 

"Zbog bojazni da bi osumljičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioce krivičnog djela. Zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja i posljedica krivčnog djela. Zbog svih drugih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda". kaže 

Na mjestu zločina i danas ima tragova krvi. Vidljivi su i tragovi guma vozila kojim je upravljao ranjeni vozač Goran Ilić. 

Prema raspoloživim informacijama, u Slavišu Krunića pucala su dva napadača. Ubice su koristile pancirne metke, a pogođen je u glavu. Odmah je prevežen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, gdje je nakon pokušaja reanimacije konstatovana smrt. Žarko Pavlović na mjestu je bio mrtav.