Prostorije koje je koristio Željko Kovačević

Novi dokazi u slučaju ubistva Krunića: Pronađeni droga, eksploziv, oružje

19:19, 06.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nove dokazi koji će poslužiti rasvjetljavanju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, policija je pronašla u podrumskim prostorijama koje je koristio Željko Kovačević, jedan od napadača, koji je i ubijen u toku Krunićeve likvidacije.

Pronađeni su droga, eksploziv, oružje.  Stručnjaci tvrde da je pronađeni TNT u vazduh mogao da digne i automobil. Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet  predmete su izuzeli u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića. 

"Na lokaciji na kojoj je izvršen pretres na području Banjaluke, a koja se dovodi u vezu sa ubijenim Željkom Kovačevićem, nađeno je 1,5 kg opojne droge kokain, zatim dva pištolja, TNT eksploziv, kapisle kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima", rekao je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Pronađen je i alat za obijanje brava, izuzeti su tragovi, ali i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a sve će poslužiti u dokaznom postupku. Istraga u rasvjetljavanju ubistva i dalje se nastavlja. 

Istragu pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva vode pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, ranije je postupajući sudija odredio i pritvor Rodoljubu Gajiću, koji se sumnjiči za umiješanost u ovaj zločin, tako što je Željku Kovačeviću saopštavao informacije o ubijenog Slaviše Krunića.

U pritvoru se, zbog sumnje da je učestovao u izvršenju teškog ubistvg Slaviše Krunića, nalazi i  Emilio Baldo, koji je uhapšen u noći ubistva.  Za Benedijem Đukanovićem i dalje se traga. Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u klasičnoj sačekuši  23. aprila u blizini svoje vikendice u Glamočanima.