Uhapšeni bliski prijatelji

Novi detalji sumnjivog stradanja 18-godišnjaka: Prijavljeno da se ubio, policija ne vjeruje

20:20, 16.09.2019.
Izvor: Kurir
Tijelo ubijenog mladića pronađeno je u selu Dobrinje, a policiji je prijavljeno da je on izvršio samoubistvo. Sumnjiva smrt mladića dobila je obrt tokom istrage  kada je otkriveno da je u trenutku kada stradao bio sa dvojicom prijatelja u šumi.

Džamal je imao prostrelnu ranu na stomaku. 

Nadležnima je u prvom trenutku prijavljeno da je u pitanju "samopovrijeđivanje", u šta policija nije povjerovala. Najprije je javljeno da je u šumi na teritoriji sela Dobrinje, udaljenom nekoliko kilometara od Župe pronađeno beživotno tijelo mladića, međutim pojavila se i informacija da je Džemal preminuo u bolnici.

"Mladić je preminuo u bolnici, a policiji je prijavljeno da je došlo do samopovrijeđivanja. Međutim, nakon uviđaja i razgovora sa njegovim prijateljima, u tu verziju se posumnjalo", kaže izvor u policiji.

Potom su pivedena dva Dž. B. prijatelja, koji su u kobnom trenutku najverovatnije bili sa njim u šumi.

Istraga će da pokaže je li osamnaestogodišnjak presudio sam sebi, da li je umro nasilnom smrću, ili je možda u pitanju nesreća u lovu. Zbog toga je nadležni tužilac naložio da se dvojica prijatelja saslušaju, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su počinili ubistvo, ali i nedozvoljeno nosili oružje.

"Naložena je obdukcija, a istragom će biti utvrđeno kako se sve odigralo, ko je pucao, da li je bio nesrećan slučaj, ubistvo iz nehata ili je ipak bilo nekog umišljaja", dodaje naš izvor.