Policajac osujetio krađu

Ni traga bandi koja je ranila policajca

  • 05.11.2018. 08:09

Prilikom pokušaja krađe skupocjene mašine za miješanje betona sasuli rafal prema policijskom automobilu i ranili Đenana Hubanu (25)

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona skoro dva mjeseca tapkaju u mraku kad je riječ o identifikovanju osoba koje su 6. septembra u mostarskom naselju Dolina Sunca zapucale prema policijskom automobilu, kad je teško ranjen mladi policajac Đenan Hubana (25).  

 Dojava građana

Nesrećni Hubana ranjen je nakon što su na njega i kolege iz vatrenog oružja pucali razbojnici, koji su htjeli ukrasti savremenu mašinu za miješanje betona, koja košta 30.000 KM.

Hubana se nalazio u policijskoj patroli koja je intervenisala na dojavu građana o tome da se u Dolini Sunca nalazi više sumnjivih osoba koje pokušavaju ukrasti mašinu. Kad su policajci došli na mjesto događaja, zatekli su četiri maskirane osobe dok su ulazile u Audi.

U namjeri da spriječe njihov bijeg, policajci su svojim vozilom prepriječili put, nakon čega su oni zapucali prema njima. Jedan metak je pogodio u motor policijskog automobila, a drugi policajca Hubanu, koji je sjedio na stražnjem sjedištu.

Uprkos činjenici da su odmah nakon pucnjave na teren izašle brojne policijske patrole te da su o svemu obaviještene njihove kolege u susjednim mjestima, među kojima je i Nevesinje u Republici Srpskoj, a čiji su pripadnici blokirali dio koji graniči s Federacijom BiH, razbojnici kao da su u zemlju propali.

 Izuzeti snimci

Istražiocima nisu pomogli ni videosnimci s brojnih objekata u južnom dijelu grada, kojih je, saznajemo, bilo na desetine. Tek je na jednom snimku uočen Audi koji je kroz mostarsko prigradsko naselje Opine jurio velikom brzinom, nakon čega mu se izgubio trag.

 Pretreseni objekti 

Na širem području Mostara nakon pucnjave su pretreseni brojni objekti i garaže, ali ni to nije dalo rezultate. Nepoznanica je i iz kojeg je oružja ranjen Hubana. Kako saznajemo, on se nakon operacije podlaktice još oporavlja.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић