Bihać

Nevjenčanu suprugu udario sjekirom u glavu

  • 05.08.2019. 13:12

Pedesetjednogodišnji muškarac iz Bihaća u subotu kasno poslijepodne sjekirom je teško povrijedio svoju 38-godišnju nevjenčanu suprugu, a ovo krivično djelo okvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

Kako je za "Faktor" potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, uposlenici Doma zdravlja Bihać policiji su oko 19 sati prijavili kako je na obradu zaprimljena žena sa povredama glave.

"Ona je upućena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je zadržana na daljem liječenju zbog teških tjelesnih povreda koje je zadobila", rekao je Šiljdedić.

Kako piše pomenuti portal, povrijeđena žena policajcima je ispičala da ju je, neposredno prije nego će doći u Dom zdravlja, povrijedio njen nevjenčani suprug.

Oni su se, kako je rekla, posvađali u dvorištu njegove kuće, gdje je on nakon verbalne prepirke nasrnuo na nju i fizički je napao, te udario u glavu sjekirom koju je držao u ruci.

"Policajci su izašli na mjesto događaja i uhapsili osumnjičenog, te je u toku njegova kriminalistička obrada. Uzevši u obzir težinu povreda koje je žena zadovila, tužilac je ovo krivično djelo okvalifikovao kao pokušaj ubistva", naglasio je sagovornik "Faktora".

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.