Mnogobrojne ekipe na terenu

Nesreća u rudniku kod Srebrenice, zatrpana dva rudara

  • 22.03.2019. 19:05

Sudbina dvojice rudara koji su od jutros zatrpani u jami Braćan nedaleko od Srebrenice je i dalje nepoznata. Zatrpani su 44-godišnji Siniša Žugić iz Milića i 30-godišnji Branislav Ostojić iz Zvornika, saopšteno je iz kompanije Boksit iz Milića, u kojoj su rudari bili zaposleni.

"Dana 22. marta, oko 10 časova, došlo je do nesreće u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija "Braćan", koja se nalazi na području opštine Srebrenica, a koja posluje u okviru sektora "Rudarstvo", Kompanije "Boksit" Milići. Obojica su kvalifikovani i iskusni rudari. Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara", saopštili su iz "Boksita". 

Kako ATV nezvanično saznaje, akciju spasavanja otežava to što se tlo na lokaciji na kojoj su rudari zatrpani i dalje obrušava. Spasioci, kako saznajemo, na sve načine pokušavaju da obezbijede prilaz jami u kojoj se i dalje nalaze dvojica rudara. 

"Pored policijskih službenika na terenu su spasilačke ekipe. Pored službenika PU Zvornik prisutni su takođe i radnici Doma zdravlja Milići, kao i radnici rudnika Boksit koji preduzimaju sve mjere u cilju pronalaska zatrpanih rudara", istakao je Vladan Vasilić, načelnik sektora policije PU Zvornik.

O nesreći se oglasio i premijer Radovan Višković. Rudare, kaže, lično poznaje.

"Prema prvim nezvaničnim informacijama dva radnika su nastradala, došlo je do obrušavanja u jami. Zatrpani, oni još nisu izvezeni, a radi se o ljudima koje ja lično poznajem", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Spasilačke ekipe otkopavaju hrpu materijala koja se sa krovnog dijela na ulazu u jamu obrušila na rudare. Na mjesto nesreće odmah su upućeni i republički rudarski i geološki inspektor kako bi utvrdili da li su sprovedene sve mjere bezbjednosti na radu i pod kojim okolnostima je došlo do obrušavanja. 

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм