Dvije osobe privedene

Nepoznat identitet ubijene djevojke u Sarajevu, policija pronašla mnoštvo dokaza

  • 12.10.2019. 18:59

Brutalno ubistvo dvadesetpetogodišnje djevojke rano jutros šokiralo je Sarajevo. Kantonalna policija je, nekoliko časova nakon pronalaska tijela, uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za ubistvo, 25-godišnjeg Edvina A. i 16 godina starijeg Damira G. 

Ova lica su na kriminalističkoj obradi gdje mogu biti zadržani 24 sata nakon čega će biti odlučeno da li će biti predati u nadležnost Kantona Sarajevo. Iz kantonalnog Tužilašta za sada ne iznose previše detalja. Potvrdili su da se radi o ubistvu, godine ali ne i identitet ubijene. 

"Ministarsvo Kantona Sarajevo zaprimilo je dojavu da je u Srajevskom naselju Stup u blizini pijace Heco uslijedile su uviđajne radnje, koje su u toku i kojima je rukovodila dežurna tužiteljica dakle utvrđeno je da je riječ o ubistvu ženske osobe koja je rodjena 1994 godine. Dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom lišene su slobode", kaže Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

Zločin se dogodio jutros oko pola pet u sarajevskom naselju Stup. Nezvanično, žrtva i osumnjičeni su sjedili zajedno u kafani ispred koje je djevojka ubijena iz vatrenog oružja. Uviđaj je trajao satima a istražioci su, navodno, pronašli mnoštvo dokaza.

Pojedini federalni mediji su nezvanično objavili i identitet žrtve, prenijeli su da se radi o Elmi Ganić što je kroz nekoliko časova Ganićeva demantovala. 

"Od jutros meni i mojoj porodici telefon ne prestaje zvoniti. Svi su vidno uznemireni. Takva lažna vijest koja se pojavila prouzrokovala nam je brojne probleme", poručila je Ganićeva. Mediji spekulišu da je ubijena djevojka pjevačica porijeklom iz Goražda sa adresom stanovanja u Sarajevu.

Pročitajte još:

Došao da posjeti majku, pa hvatio doktoricu za kosu, oborio je i vukao po podu

Muškarac preživio samoubistvo, satima bio u vodi nakon skoka sa mosta

Državljanin BiH pao sa tvrđave, spasavala ga i Vojska Srbije

Tinejdžera (17) usmrtio vozač sa 2,32 promila alkohola u krvi

"Dječak leptir" izgubio bitku za život

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)